Юлія Паратова: "Прокинулася з думкою: сьогодні прозвучить гімн України"

Юлія Паратова їхала в Тбілісі за "золотом" і отримала його. 28-річна українка була однією з трьох важкоатлеток у своїй вазі (53 кг), які заявили 200 кг, але стала єдиною, хто їх подужав. У ривку вона взяла 90 кг, а в поштовху – 110 кг. Срібній призерці ЧЄ німкені Юлії Шварцбах підкорилися лише 186 кг, а туркені Айшегюль Чобан – 184 кг.

"Коли я прокинулася, то сказала собі: сьогодні повинен грати гімн тільки в честь України, – розповіла нам щаслива Паратова. – Не в честь мене, а на честь України. Перед останнім підходом на 110 кг я повторювала: "Юля, сила в твоїй голові і душі". За суперницями взагалі не стежила. Мене запитували, чи багато людей було в залі, а я взагалі нічого не бачила, крім штанги. Чула, як кричали "Слава Україні!", і помітила, що нас сильно грузини підтримували. Поки нічого не відзначала. З тренером тільки шампанського випила трохи. Зараз їду додому в Одесу, де мене чекає шашлик".

Юлія приїхала з Тбілісі не з порожніми руками. "Крім медалей, подарували статуетку зі штангою золотого кольору. Магнітик купила в аеропорту, а вино мені взяла подруга по команді Яна Дяченко. Вона виступила в категорії 48 кг раніше, і був час сходити за покупками. Яна мене врятувала. Я ж відразу поїхала в аеропорт. Мене привітало дуже багато людей в соцмережах. Навіть незнайомих! Вперше в аеропорту мене зустрічало телебачення. Два роки тому я виграла в Албанії "золото", але такого не було", – уклала наша чемпіонка.

Завтра Україна може взяти ще одну нагороду – на поміст вийде бронзова призерка Лондона Юлія Калина (63 кг).

За матеріалами газети "Сегодня"