Леонід Іванович Жаботинський

28 січня 2024 року – виповнилося б 86 років Леоніду Івановичу Жаботинському, першому в світі дворазовому чемпіону Олімпійських ігор в супер важкій категорії, 4-разовому чемпіону світу, багаторазовому рекордсмену світу.

Леонід Жаботинський – видатна спортивна особистість планетарного масштабу. Він був, є і залишиться на довгі роки важкоатлетичним супер брендом України. Його спортивні здобутки ще й досі неперевершені. Леонід Іванович завжди був справжнім патріотом своєї Батьківщини і зробив все можливе для примноження спортивної слави нашої держави.  Все своє життя Леонід Жаботинський виступав за українські клуби СКА – Запорізький, Київський, Одеський. У 2012 році Жаботинський заявив у інтерв'ю: "Я – українець, і всі свої перемоги присвятив Україні і тому місту, де я жив і живу в даний час".

В памʼять про Леоніда Івановича було передано до музею подарунків Олімпійського центру «Конча-Заспа» кубок 1975 року від Японської важкоатлетичної асоціації, в ряди якої Леонід Іванович записаний золотими літерами назавжди. Який було отримано за феєричний виступ на Олімпійських іграх в Токіо у 1964 році.

Леонід Іванович назавжди в нашій пам'яті...