МОК та IWF винесли рішення по справі Юлії Каліни

Результати повторного тестування проби важкоатлетки Юлії Каліни з Олімпійських ігор 2012  показали наявність забороненої речовини.

Дисциплінарна комісія Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) прийняла рішення про відміну результатів виступу Юлії Каліни у категорії до 58 кг, де вона посіла третє місце та повернення "бронзової" медалі Олімпіади 2012. Подальші санкції щодо спортсменки МОК передав на розгляд Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF). 

По справі української важкоатлетки були враховані наступні факти:

- перед та після Олімпійських ігор 2012 спортсменка Юлія Каліна систематично та успішно проходила як внутрішні, так і міжнародні допінг-контролі;?

- у допінг-пробі спортсменки була виявлена критично мала концентрація забороненої речовини, що може свідчити про випадкове попадання субстанції у організм спортсменки через забруднені спортивні добавки;

до цього випадку Юлія Каліна ніколи не фігурувала у порушенні антидопінгового законодавства.

На слуханні IWF, що пройшло у Лозанні (Швейцарія), були прийняті наступні рішення:

1. Залишити Юлії Каліні всі титули, які спортсменка здобула в період з Олімпійських ігор 2012 та до теперішнього часу, окрім титулу Олімпійської призерки 2012.

Нагадаємо, що у 2013 році спортсменка стала бронзовою призеркою міжнародного турніру "IWF Grand Prix", у 2014 році - бронзовою призеркою Чемпіонату Європи, а у 2015 році Юлія стала Чемпіонкою Європи.

2. Дискваліфікація спортсменки на 2 роки з моменту прийняття цього рішення - 17 липня 2016 року (строк буде зменшений на період тимчасової дискваліфікації спортсменки). 

Таким чином, Юлія Каліна може повернутися у "великий спорт" з 10 червня 2018 року.