Перша медаль на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики 2016

З 10 квітня у норвезькому Фьорде проходить Чемпіонат Європи з важкої атлетики 2016. В перший день турніру наша спортсменка із Луганської області Яна Дяченко у ваговій категорії до 48 кг виборола "бронзову" медаль у поштовху з результатом 98 кг.

За сумою двоборства наша важкоатлетка увійшла до 5-ки кращих на континенті з результатом 176 кг (ривок 78 кг + поштовх 98 кг). Перше місце у жіночій категорії до 48 кг посіла турчанка Сібель Конак, друге - італійка Дженни Катерина Пальяро, третє - румунка Моника Сунета Ченгери.

"Дякую всім, хто сьогодні за мене вболівав і вірив в мене. Шкода, не змогла реалізувати себе в ривку, але це спорт!!! Я обов'язково зроблю висновки і буду працювати далі над своїми помилками. Дівчатам по команді бажаю вдалих виступів! Україна, вперед!", - пдісумувала свій виступ Яна Дяченко

Нагадаємо, що континентальна першість з важкої атлетики буде тривати тиждень. Завтра, 11 квітня, о 17:30 за київським часом, на поміст вийде представниця Одеської області Юлія Паратова (категорія до 53 кг).