СЕМІНАР СПОРТИВНИХ ЖУРНАЛІСТІВ

10 липня за підтримки НОК України та ТОВ "Епіцентр К" відбувся семінар спортивних журналістів. 

Серед запрошених були представники спортивних федерацій, які відповідають за комунікацію, журналісти, та представники регіональних відділень НОК. 
Захід символічно відбувся на відкритій локації в одному зі столичних торгових центрів «Епіцентр», що відповідає задуму семінару – показати силу співпраці задля спільного результату.
Представник ФВАУ також взяв участь в цьому заході.

Спікерами були:
• Вадим Гутцайт - Президент НОК України
• Олена Підгрушна - Олімпійська чемпіонка
• Олександр Гливинський - Президент Асоціації спортивних журналістів України 
• Георгій Зантарая - Голова комісії атлетів НОК
• Максим Шеремет - операційний директор компанії "Епіцентр"
• Ірина Шинкаренко - заступник голови ТОВ «Епіцентр К» у сфері комунікацій, реклами, зв’язків з громадськістю 
• Олексій Мандзій - головний редактор «Суспільне Спорт»
• Діана Звягінцева - ведуча телепрограми «Коло спорту»
• Владислав Дунаєнко - комунікаційний менеджер Міністерства оборони України
• Володимир Мула - режисер, володар премії Sport Emmy

Вони акцентували увагу на суспільній важливості спорту та внеску, які роблять для розвитку спорту й олімпійського руху спортивні оглядачі й журналісти.
Вадим Гутцайт повідомив, що в непростих умовах українські спортсмени вибороли 119 ліцензій на Олімпійські ігри, та незабаром представлять нашу країну на Іграх ХХХІІІ Олімпіади. Нагадаємо, що представляти важку атлетику буде талановита спортсменка Каміла Конотоп, та виступатиме 8 серпня.
НОК України також проробив велику роботу з того, щоб зробити той склад тренерів, масажистів, лікарів, який потрібно нашим атлетам. Майже 270 людей. Велика робота була зроблена для того щоб поїхали всі, хто потрібен федераціям. 


Георгій Зантарая повідомив, що буде балатуватися до Комісії атлетів МОК. "Голос України в МОК це дуже важливо для українського спорту зараз" - прокоментував він. Також дуже велика робота була проведена НОК щодо недопущення росії та білорусі до ОІ.
-"Результат є і це класний результат. Велика перемога, коли дзюдо і вільна боротьба відмовились від виступу. Ми не очікували і я особисто не очікував що це вийде."

На скільки виступи українських атлетів мотивують військових?
Владислав Дунаєнко (комунікаційний менеджер Міністерства оборони): 
"Був спортивним журналістом в житті до війни. Коли був на позиціях - вийшло познайомитись з атлетами і підтримувати зв?язок. Є ті, що цікавляться спортом, є ті хто не цікавляться. Виграш нац. збірних, виграш наших атлетів на міжнародній арені - це додатково мотивує. Багато світових організацій хейтять спортсменів за висловлення думок проти війни і проти росії, але ми дякуємо усім атлетам, хто незважаючи на це не мовчить!"

Суспільне Спорт буде транслювати ОІ на усіх своїх платформах та організовувати повтори. До Парижу будуть направлені 5 знімальних груп.

Ще однією родзинкою заходу стало представлення команди журналістів, акредитованих для висвітлення Олімпійських ігор-2024. У Париж вони поїдуть «підготовленими» - із новою формою від компанії «4F» - спонсора НОК України, що забезпечує екіпіруванням національну збірну команди України.

Та найціннішим була можливість живого спілкування й обміном досвідом, налагодженням нових контактів та обговоренням цікавих ідей.

Разом ми сильніші! Разом до Перемоги!