У Хмельницькому важкоатлетів урочисто провели на Олімпійські ігри

4 серпня у приміщенні Хмельницької обласної ради зібрались як представники влади, спортсмени так і не байдужі представники громадськості, аби побажати успішних виступів спортсменам-важкоатлетам.

 «Приємно, що сьогодні саме на теренах Хмельниччини є база для професійних тренувань нашої збірної. Приємно, що цього року вони вже неодноразово продемонстрували високі результати на чемпіонатах різних рівнів. Від імені президента Федерації з важкої атлетики Олександра Гереги, бажаємо вам високих результатів, вдалих виступів, нових вражень у Ріо-де-Жанейро. Пам’ятайте, вас буде підтримувати вся Україна і з нетерпінням чекатиме вашого повернення додому», – підкреслила у своєму виступі помічник народного депутата України Олександра Гереги – Уляна Ткаченко.

На Олімпійських іграх 2016 року збірну України з важкої атлетики представлятимуть сім спортсменів – Олександр Пелешенко(вагова категорія до 85 кілограм),  Дмитро Чумак та Володимир Гоза (вагова категорія до 94 кг), Ірина Деха та Анастасія Лисенко (вагова категорія понад 75 кг), Вероніка Івасюк (до 58 кг) та Юлія Паратова (до 48 кг). 

Самі ж спортсмени повністю сконцентровані на своїх виступах, за їхніми посмішками неодмінно приховані і хвилювання, і, в певній мірі, страх. Олександр Пелешенко цього року став чемпіоном України та Європи, під час одного з виступів травмувався, однак пройшов реабілітацію та готовий гідно представляти Україну на світовому рівні.

«Олімпійські ігри – це мрія. Для мене святом вже було б просто туди потрапити та побачити це все на власні очі, однак моя участь у цих змаганнях – це подарунок долі. Звичайно – це й дуже довгий та важкий шлях. Головну роль в якому відіграє підтримка нашого президента Федерації Олександра Гереги. Саме він створив для нас ті умови для тренувань, яким заздрять навіть європейці. Тому наша збірна докладе максимум зусиль аби не підвести нашу Федерацію, наших вболівальників та нашу державу. Для кожного з нас виступ на цьому помості – це гордість, де велика відповідальність», – поділився Олександр Пелешенко за декілька хвилин до від’їзду. 

Виступи українських важкоатлетів у Ріо розпочнуться 7 серпня та триватимуть до 15 серпня. Нагадаємо, підготовка до Олімпійських ігор 2016 проходила у сучасних спортивних комплексах «Епіцентр», які були збудовані за підтримки президента Федерації з важкої атлетики, народного депутата України Олександра Гереги. Таких на Хмельниччині функціонує три – у м. Городок, м. Кам’янець-Подільський та м. Хмельницький.